امروز: دوشنبه 10 اردیبهشت 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

بررسی علل و عوامل تأثیرگذار در طلاق

بررسی علل و عوامل تأثیرگذار در طلاق دسته: روانشناسی و علوم تربیتی
بازدید: 52 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 55 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 34

از بدو پیدایش انسان بر روى كره زمین، همواره زنان و مردان، با تشكیل كانونى به نام خانواده، عمرى را در كنار هم گذرانده و فرزندانى در دامان پر مهر خود پرورش داده و از این جهان رخت بربسته انددر یك نگاه ظاهرى متوجه مى شویم كه عناصر اصلى تشكیل دهنده خانواده، یك زن و یك مرد است كه مطابق آداب و رسوم اجتماعى خویش با یكدیگر پیوند زناشویى بسته اند و بعد فرزن

قیمت فایل فقط 2,900 تومان

خرید

بررسی علل و عوامل تأثیرگذار در طلاق

از بدو پیدایش انسان بر روى كره زمین، همواره زنان و مردان، با تشكیل كانونى به نام خانواده، عمرى را در كنار هم گذرانده و فرزندانى در دامان پر مهر خود پرورش داده و از این جهان رخت بربسته اند.در یك نگاه ظاهرى متوجه مى شویم كه عناصر اصلى تشكیل دهنده خانواده، یك زن و یك مرد است كه مطابق آداب و رسوم اجتماعى خویش با یكدیگر پیوند زناشویى بسته اند و بعد فرزند یا فرزندانى بر جمع آنها افزوده شده است.

شاید بتوان در یك تقسیم بندى كلى زندگى انسان را به دو بخش اساسى تقسیم كرد.این دو بخش شامل دوران مجردى و دوران متأهلى است.متأهل كسى است كه ضمن تعهد به شخصى دیگر و پایبندى به پیوند بین خود و او در قبال آن شخص وظایف و حقوقى را بر عهده دارد.ازدواج مرز جداكننده مجردى از متأهلى است.در هر حال چه ازدواج را پیوند میان دو روح تلقى كنیم و چه آن را صرفاً قراردادى اجتماعى بدانیم، داراى تأثیرات اساسى در زندگى فرد و اجتماع است.اساسى ترین و آشكارترین كاركرد ازدواج بقاى نسل بوده و علاوه بر آن كاركردهاى دیگرى نیز بر آن مترتب است.طبیعى ترین شكل خانواده همین است كه هیچ عاملى جز مرگ نتواند پیوند زناشویى را بگسلد و میان زن و شوهر جدایى بیفكند. اگر ازدواج را قراردادى بین دو شخص براى زندگى مشترك بدانیم، این قرارداد همواره دایم نیست و گاهى بنا به دلایلى فسخ مى شود.جریان فسخ قرارداد بین یك زوج را اصطلاحاً طلاق مى گویند. هیچ دخترى در آغاز زندگى و در پاى سفره عقد تصور نمى كند كه ممكن است روزى مشكلات چنان بر او غلبه كنند و شرایطى بر او تحمیل شود تا دادخواست طلاق داده و به زندگى مشتركش پایان دهد.

طلاق، احساس باخت و بازنده بودن در ارتباط زناشویى است كه دو طرف آن براى رهایى از این احساس، اقدام به جدایى مى كنند.گاهى طلاق، تنها راه منطقى، براى حل مشكل به نظر مى رسد.آنچه داراى اهمیت است، نگرش متفاوت افراد جامعه، نسبت به این پدیده است.

طلاق دلایل گوناگونى دارد.این دلایل متناسب با موقعیت، طبقه و جایگاه اجتماعى زوجین متفاوت است.شناخت عوامل موثر در شكل گیرى این پدیده، در كنترل و كاهش آن نقش بسزایى خواهد داشت.

عوامل مؤثر در طلاق

به گفته كارشناسان ازدواج هایى كه درآ نها هماهنگى بیشترى میان زوجین وجود دارد موفق ترند و كمتر به طلاق مى انجامند.تشابهاتى مانند طبقه اجتماعى، سطح تحصیلات، سطح هوش، هم نژاد بودن، دین مشابه داشتن، هم زبان بودن و ...، یك ازدواج موفق را رقم مى زند.ازدواجى كه با تشابه نژادى -زبانى -روانى واجتماعى صورت بگیرد ازدواجى موفقیت آمیز است.

تفاوت طبقاتى یكى از عواملى است كه با امكانات اجتماعى؛ معمولاً دیدگاه هاى مختلفى را به وجود مى آورد.البته اگر دو نفر، آن اندازه از آگاهى لازم برخوردار باشند كه این تفاوتها را به رسمیت بشناسند ازدواجشان منعى ندارد.

دكتر آقاجانى، جامعه شناس معتقد است: «طلاق به عنوان مسأله اجتماعى یكى از مهم ترین پدیده هاى حیات انسانى است.مى توان گفت كمتر پدیده اجتماعى به پیچیدگى طلاق وجود دارد.علل و عوامل طلاق متفاوتند و این علل و عوامل یا در لایه هاى عمیق اجتماعى قرار دارند یا در لایه هاى ظاهرى.اما باید توجه داشت كه درك ،فهم و تفسیر لایه هاى عمقى كار پیچیده اى است.»

دكتر آقاجانى علل و عوامل تأثیر گذار در طلاق را اینگونه بیان مى كند:

1)     عدم تفاهم و توافق اخلاقى

2)     ناسازگارى و عدم سازش

3)     بد اخلاقى و بد رفتارى

4)     خشونت (كتك زدن)

5)     تفاوت و تضاد در زندگى

6)     تفاوتهاى فرهنگى

7)     سوء ظن

8)     اعتیاد

9)     عدم شناخت و درك یكدیگر

10)ازدواج دوم

11)دخالت دیگران در زندگى

12)اختلاف سن

13)عدم علاقه

14)بیمارى روحى

15)بیكارى

16)عدم توافق در مسائل جنسى (زناشویى)

17)ازدواج اجبارى

البته از دیدگاه دكتر آقاجانى در میان طبقات مختلف اجتماعى (بالا، متوسط، پایین)، تفاوتهاى اساسى در علت طلاق وجود دارد.به طور مثال، در طبقه پایین جامعه، مهمترین علت طلاق مشكلات مالى عنوان مى شود و بیكارى و ندادن نفقه، اعتیاد، خشونت و بداخلاقى و بدرفتارى از جمله دیگر علل طلاق است.تفاوت هاى طلاق در میان دو طبقه بالا و متوسط نیز مختلف است.مثلاً مهمترین عامل طلاق در میان طبقه بالا، عدم تفاهم و توافق اخلاقى است.در حالى كه در میان طبقه متوسط، تفاوت هاى فرهنگى مهمترین عامل است.

بررسی دلایل عمده ی افزایش آمار طلاق :

دکتر سید هادی معتمدی – روانپزشک و مدیرکل دفتر امور آسیب دیدگان اجتماعی بهزیستی کشور- در خصوص علل افزایش طلاق در جامعه گفت : علل افزایش طلاق از سه نقطه نظر ، اجتماعی ، اقتصادی و آماری قابل بررسی است . از نظر اجتماعی تغییر در فضای جامعه و آشنا شدن مردم بویژه زنان با حقوقشان یکی از علل رشد طلاق است همچنین گسترش سازمانهای حمایت و حمایتهای اجتماعی از مطلقین بویژه زنان مطلقه از دیگر عوامل رشد این پدیده است . نکته دیگر قانون به روز شدن مهریه است . تا ده سال پیش زنان نه با حقوقشان آشنایی داشتند و نه در صورت طلاق از پشتوانه مالی برخوردار بودند اما با وضع قانونهای جدید ، مسائل مالی که یکی از موانع اقدام به طلاق بود ، حل شده و زنان مطمئن هستند که در صورت طلاق علاوه بر حمایت های اجتماعی ، پشتوانه مالی نیز خواهند داشت . این مسأله باعث شده بسیاری از طلاقهای عاطفی تبدیل به طلاق واقعی شود. او افزود : می توان گفت طلاق بطور مطلق افزایش پیدا نکرده بلکه بیشتر نمود اجتماعی پیدا کرده است و خود را نشان می دهد و همچنین با اشاره به پیوندهای زناشویی جدید که بیشتر دوبنایی است گفت : جوانان امروزه بدون در نظر گرفتن شرایط لازم برای ازدواج و دقت به مسائل زیربنایی ازدواج ، اقدام به این کار کنند و ازدواجها تبدیل به نوعی نمایشگاه و نوعی مسابقه نمایش امکانات شده است. این سطح نگری در ازدواج علل بروز طلاق در سالهای آینده است و بیشتر طلاق ها نیز در بین این گروه اتفاق می افتد. دکتر معتمدی تورم و بیکاری را از علل اقتصادی طلاق برشمرد. دکتر پیمان آزاد- استاد دانشگاه و حقوقدان در حال حاضر از زوایای مختلف می توان به پدیده طلاق و بی میلی جوانن به ازدواج نگاه کرد مسأله پیچیده ای نیست ولی ابعاد گوناگون دارد ، از یک منظر کلان ، عبور از جامعه سنتی به جامعه مدرن از یک سو ، بنیان خانواده را سست میکند و از طرفی رشد میزان ازدواج را به خطر می اندازد. در جامعه مدرن ، تساوی حقوقی زن و مرد در همه عرصه های زندگی مطرح میشود و نقش زن در خانواده و جامعه تحول پیدا می کند و در بستر این تحول است که وظایف و تکالیف زن و مرد تغییر می کند ، در صورتی که آحاد جامعه و خصوصاً مردان برای قبول این تحول آماده باشد رشد میزان طلاق اجتناب ناپذیر می شود چرا که  معیار ازدواج عوض شده و در معرض دگرگونیهای مداوم است.

جهت دریافت فایل بررسی علل و عوامل تأثیرگذار در طلاق لطفا آن را خریداری نمایید

قیمت فایل فقط 2,900 تومان

خرید

برچسب ها : بررسی علل و عوامل تأثیرگذار در طلاق , دانلود بررسی علل و عوامل تأثیرگذار در طلاق , عوامل تأثیرگذار در طلاق , طلاق , روانشناسی , , پروژه دانشجویی , دانلود پژوهش , دانلود تحقیق , پایان نامه , دانلود پروژه

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر