امروز: جمعه 10 فروردین 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

كنترل باد یا جریان هوا

كنترل باد یا جریان هوا دسته: جغرافیا
بازدید: 75 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 2951 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 41

كنترل باد یا جریان هوا جریان‌های باد تاثیر مستقیم بر میزان تحمل درجه حرارت و رطوبت محیط زیست انسان دارد نسیمی ملایم در روزهای گرم و مرطوب تابستانی لذت‌بخش است، ولی بادهای شدید و دائمی محیط نامطلوب ایجاد می‌كند قرن‌هاست كه از گیاهان برای كاستن شدت (بادشكن) باد استفاده می‌شود میزان كاهش و تغییر جهت باد، بستگی به ارتفاع و تراكم و فرم و پهنای گیاهان

قیمت فایل فقط 3,900 تومان

خرید

كنترل باد یا جریان هوا

كنترل باد یا جریان هوا

جریان‌های باد تاثیر مستقیم بر میزان تحمل درجه حرارت و رطوبت محیط زیست انسان دارد. نسیمی ملایم در روزهای گرم و مرطوب تابستانی لذت‌بخش است، ولی بادهای شدید و دائمی محیط نامطلوب ایجاد می‌كند. قرن‌هاست كه از گیاهان برای كاستن شدت (بادشكن) باد استفاده می‌شود. میزان كاهش و تغییر جهت باد، بستگی به ارتفاع و تراكم و فرم و پهنای گیاهان كشت شده دارد، ولی ارتفاع گیاه مهمترین عامل تعیین كننده میزان حفاظت است.

استفاده از گیاهان و ایجاد بادشكن

با استفاده از گیاهان با ارتفاع ومكان متفاوت می‌توان تشعشع نور خورشید را در طول مدت روز و یا تابش نور چراغ‌ها را در شب كنترل نمود.

با كشت درختان در مكان مناسب، از انعكاس این نور زننده به چشم ناظر ممانعت می‌شود.

تابش آفتاب بر پنجره

پنجره‌ها كه ساختمان در تغییر دمای هوای داخلی آن تاثیر فراوانی دارند، مخصوصاً وقتی آفتاب به طور مستقیم به داخل بتابد، اثر حرارتی پنجره خیلی بیشتر از دیوارها بوده و فضاب داخلی بلافاصله پس از دریافت تابیش مستقیم آفتاب گرم می‌شود. در صورتی كه ساختمان از مصالح ساختمانی سبك ساخته شده باشد، این افزایش گرما بیشتر محوس خواهد بود.

یكی از ویژگی‌های معماری مدرن، استفاده زیاد از سطوح شیشه‌ای در ساختمان است. این موضوع و همچنین استفاده روزافزون از مصالح ساختمانی سبك، باعث گردیده تغییر قابل ملاحظه‌ای در رابطه بین وضعیت هوای داخلی یك ساختمان و هوای محیط اطرافش بوجود آمده و در تابستان گرمای بیش از حد در فضای داخلی اكثر ساختمان‌ها حتی در مناطق معتدل و سرد ایجاد شود. مقدار اشعه‌ای كه به‌طور مستقیم از شیشه عبور می‌نماید، به زاویه برخورد اشعه به سطح شیشه بستگی دارد. هرچه این زاویه از 45 درجه بیشتر شود، مقدار اشعه عبور یافته از شیشه كاهش می‌یابد و وقتی زاویه برخورد از 60 درجه بیشتر باشد، كاهش زیادی در مقدار اشعه عبور كرده از شیشه رویی داده می‌شود و مقدار اشعه منعكس شده از سطح شیشه افزایش می‌یابد.

تاثیر جهت پنجره

تاثیر جهت پنجره در دمای هوای داخلی یك اطاق به مقدار زیادی به وضعیت تهویه طبیعی در آن اطاق و وضعیت سایه‌بان بستگی دارد.

موقعیت پنجره و تاثیر آن در وضعیت تهویع طبیعی

موقعیت پنجره نسبت به جهت وزن باد تاثیر قابل ملاحظه‌ای در وضعیت تهویه طبیعی در داخل یك اتاق می‌گذارد. اصل برای ایجاد یك تهویه موثر و قابل استفاده، این است كه قسمت‌های بازشو در دو سمت رو به باد و پشت به باد قرار داشته باشد. نتیجه آزمایشات و مشاهدات نشان داد كه بدون تغییر تمام نقاط اتاق تحت تاثیر جریان هوا قرار گرفته و باد با یك حركت دایره‌ای شكل در طول دیوارها و گوشه‌های اتاق به جریان می‌افتد. در صورتی كه پنجره‌های اتاقی در دیوارهای مجاور هم قرار داشته باشد، وضعیت تهویه طبیعی،‌ زمان مطلوب خواهد بود كه جهت وزش باد عمود بر سطح پنجره رو به باد باشد.

مشخصات اقلیمی گرگان

                معدل

سال

درجه حرارت هوا

رطوبت نسبی

دی

5/12

4/3

8/7

79

64

5/71

بهمن

5/13

2/4

9

79

62

5/70

اسفند

1/15

1/6

7/10

5/82

65

75/73

فروردین

4/20

4/10

4/15

80

63

5/71

اردیبهشت

4/27

9/15

7/21

5/77

53

25/45

خرداد

1/31

8/19

5/25

75

50

5/42

تیر

5/32

5/22

6/27

76

52

64

مرداد

9/32

5/22

7/27

76

52

64

شهریور

6/29

3/19

5/24

77

55

66

مهر

7/24

1/14

4/19

81

5/57

25/69

آبان

6/19

7/8

8/13

5/81

60

75/70

آذر

2/14

2/5

8/9

79

64

5/71

تابش آفتاب

بطور كلی تابیش آفتاب با ساطع شدن پنج نوع اشعه، یك ساختمان را تحت تاثیر قرار می‌دهد. این پنج نوع اشعه به ترتیب اهمیت عبارتند از:

  1. 1.    اشعه مستقیم با طول موج كوتاه
  2. 2.    اشعه پراكنده شده از آسمان با طول موج كوتاه
  3. 3.    اشعه منعكس شده از سطوح اطراف با طول موج كوتاه
  4. 4.    اشعه ساطع شده از زمین و اجسام گرم شده با طول موج بلند  (بازتاب حرارتی)
  5. 5.    اشعه ساطع شده از ساختمان به آسمان با طول موج بلند (بازتاب حرارتی)

تابش آفتاب و تاثیر آن بر ساختمان و محیط اطراف

نور خورشید همیشه برای ایجاد روشنایی طبیعی در یك ساختمان مورد نیاز است، اما از آنجا كه این نور سرانجام به حرارت تبدیل می‌شود، باید میزان تابش مورد نیاز برای هر ساختمان با توجه به نوع آن ساختمان و شرایط اقلیمی محل آن تعیین گردد.

انرژی خورشدی جذب شده در دیوارها

مقدار انرژی خورشدی جذب شده در دیوارهای خارجی ساختمان، به رنگ خارجی آن دیوارهای بستگی دارد. سطوح سفید و براق تنها حدود 15درصد انرژی خورشید دریافت شده را جذب می‌نماید. رنگ‌های معمول روشن مانند: كرم یا خاكستری روشن حدود 40 تا 50درصد، رنگ‌های تیره مانند خاكستری تیرهف سبز و قرمز 60 تا 70درصد و رنگ‌های سیاه 80 تا 90 درصد انرژی خورشیدی دریافت شده را جذب می‌نمایند.

دیوارهای جنوبی

دیوارهای جنوبی بیشترین مقدار تابش آفتاب را در آذرماه و كمترین مقدار آن را در خردادماه دریافت می‌نمایند. این دیوارها از شهریور تا اسفند، تابش آفتاب را از طلوع تا غروب دریافت می‌نمایند. دیوارهای جنوبی در اواسط تابستان از ساعت 9 صبح تا 3 بعدازظهر مورد تابش آفتاب قرار می‌گیرند.

دیوارهای جنوب شرقی و جنوب غربی

این دیوارها در زمستان بیشتر از تابستان مورد تابش آفتاب قرار می‌گیرند. در تابستان حداكثر تابش جنوب شرقی بین ساعت 9-8 صبح بوده و بر دیوارهای جنوب غربی بین ساعت 4-3 بعدازظهر صورت می‌گیرد. در زمستان این ساعات به ترتیب 10-9 صبح و 3-2 بعدازظهر است.

سطوح افقی

سطوح افقی و بام‌های مسطح در تابستان بیشترین و در زمستان كمترین مقدار تابش را دریافت می‌نمایند. این مقدار در زمستان حتی از مقدار تابشی كه دیوارهای جنوب شرقی و جنوب غربی در این فصل دریافت می‌نمایند، كمتر است.

نور شمالی

در نیمكره شمالی، فضاهایی كه رو به شمال هستند، نور مستقیم دریافت نمی‌كنند، بلكه در آنها نوری پراكنده، بدون سایه یا انعكاس ایجاد می‌شود. این نور برای نقاشی كردن، تماشای تلویزیون و ... مناسب‌تر است. برای این منظور برای به دست آوردن حداكثر نور ممكن بدون هراس از نور مستقیم خورشید، می‌توان از پنجره‌های بزرگ در جهت شمال استفاده كرد، اما نور مستقیم در اتاق‌هایی مانند: غذاخوری، نشیمن و ... می‌تواند ایجاد سلب آسایش كند.

جهت دریافت فایل کامل  لطفا آن را خریداری نمایید

قیمت فایل فقط 3,900 تومان

خرید

برچسب ها : كنترل باد یا جریان هوا , Wind control or air flow , , پژوهش , شهرسازی‌ , معماری , مقاله , جزوه , تحقیق , دانلود پروژه , دانلود پژوهش , دانلود مقاله , دانلود جزوه , دانلود تحقیق , دیوارهای جنوبی , نور شمالی

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر