امروز: سه شنبه 28 فروردین 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

بررسی روشهای تامین مالی بر ارزش شرکت های پذیرفته شده در بورس و اوراق بهادار تهران

بررسی روشهای تامین مالی بر ارزش شرکت های پذیرفته شده در بورس و اوراق بهادار تهران دسته: مدیریت
بازدید: 69 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 178 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 173

افزایش ثروت سهامداران هدف نهایی موسسات غیر انتفاعی است بدست آوردن سود بیشتر ودر نتیجه افزایش ثروت سهامداران از طریق انتخاب روش تامین مالی بهینه یکی از مواردی است که شرکتها به عنوان یک راهکار برای دستیابی به اهداف خود مد نظر قرار می دهند گروهی از متخصصین عقیده دارند که اخذ تصمیمات مدبرانه مدیریت می تواند باعث افزایش ارزش شرکت شود نه ساختار سرمایه

قیمت فایل فقط 6,900 تومان

خرید

بررسی روشهای تامین مالی بر ارزش شرکت های پذیرفته شده در بورس و اوراق بهادار تهران

چکیده

افزایش ثروت سهامداران هدف نهایی موسسات غیر انتفاعی است بدست آوردن سود بیشتر ودر نتیجه افزایش ثروت سهامداران از طریق انتخاب روش تامین مالی بهینه یکی از مواردی است که شرکتها به عنوان یک راهکار برای دستیابی به اهداف خود مد نظر قرار می دهند گروهی از متخصصین عقیده دارند که اخذ تصمیمات مدبرانه مدیریت  می تواند باعث افزایش ارزش شرکت شود نه ساختار سرمایه ، اخذ تصمیمهای آگاهانه می تواند باعث سود بیشتر ودر نتیجه افزایش ثروت سهامداران می شود .هدف اصلی این تحقیق استفاده از روشهای تامین مالی از طریق افزایش سرمایه (سود سهمی و مطالبات آورده نقدی ) و وام ( وام بلند مدت ووام کوتاه مدت ) بر بازده واقعی سهام شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران می باشد .  بدین منظور از نسبت های بدهی های کوتاه مدت به کل دارائیها ، بدهی بلند مدت به کل دارائیها ،درصد افزایش سرمایه و  بازده واقعی شرکتها را برای یک دوره مالی بین سالهای 1382الی 1384 مورد بررسی قرار گرفته ونمونه آماری این تحقیق عبارتست از شرکتهای که فقط از افزایش سرمایه ویا وام استفاده نموده اند. و برای جمع آوری اطلاعات از روشهای کتابخانه ای (کتب و نشریات و مقالات حرفه ای و تخصصی ) و برای جمع آوری اطلاعات مالی برای آزمون فرضیه ها از صورتهای مالی حسابرسی شده بین سالهای 1382 الی 1384موجود درنرم افزار ره آوردو آزمونهای آماری مناسب شامل آزمون مقایسه میانگین دو جامعه ( توزیع t ) و ضریب همبستگی پیرسون و k-s  و با کمک نرم افزار s p s s  مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است به طورکلی یافته های تحقیق نشان می دهد که  شرکتهایی که از افزایش سرمایه استفاده نموده اند ، بر بازده واقعی سهام شرکتها تاثیر مثبت ندارد ولی شرکتهایی که از وام استفاده نموده اند ،بر بازده واقعی سهام شرکتها  تاثیر مثبت دارند .  

فصل اول:

كلیات تحقیق

مقدمه :

گسترش  فزاینده وپیچیدگی فعالیت های اقتصادی و تحول سریع و روز افزون معاملات بازرگانی در دنیای امروز اعم از تجارت داخلی و یا بین المللی ونیاز شركتهای تولیدی و بازرگانی برای حفظ ظرفیت با توسعه فعا لیتها و طرح ها،سرمایه گذاری در جهت حفظ یا افزایش قدرت رقابت ازعرصه های داخلی وجهانی نیاز این شركتها را به منابع مالی را افزایش داده است وتوانائی شركت در تعیین منابع مالی بالقوه برای تهیه سرمایه گذاریها و تهیه برنامه های مالی مناسب ، از عوامل اصلی رشد وپیشرفت شركت به حساب می آید .از چنین شرایطی بهره گیری از تكنیك های مدیران مالی در اداره امور شركتها بیشترازهرزمانی ضرورت دارد.

تهیه خط مشی صحیح مالی توان شركت در نیل به هدفهای استراژیك را تقویت می كند.بدیهی است برای  شركتها موفقیت دراز مدت مستلزم تولید كالاهایی با كیفیت بالاتر،هزینه كمتر وفروش باقیمت مناسب است كه امر تولید خود مستلزم تأمین منابع مالی با هزینه قابل قبول است. دراغلب كشورهای دنیا بازار سرمایه به عنوان یكی ازمهمترین ابزارهای رسیدن به رشد و توسعه اقتصادی در نظر گرفته می شود. ایران اگرچه كشوری با قابلیت های پیدا وپنهان بسیار است ولی اغلب شركتهای ایران از كمبود سرمایه رنج می برند. علاوه براین ساختار بازار سرمایه كشور در رابطه با تجهیز و تخصیص منابع مالی ضعیف بوده وبه صورت مؤثر وكار آمد عمل نمی كند.با شكوفایی مجدد بورس اوراق بهادار تهران و گسترش بورس به سایر استانها و با استقبال عمومی از اوراق بهادار موضوع چگونگی تصمیم گیری سرمایه گذاران با توجه به میزان آگاهی عمومی نسبت به روشهای تأمین مالی و فرایند های تصمیم گیری مالی به موضوعی در خور اهمیت تبدیل شده است . عوامل متعددی باعث افزایش میزان سرمایه مورد نیاز شركتها می باشند یكی از مهمترین عوامل اجرای پروژه ها و طرح های توسعه می باشد در صحنه رقابت شركتهایی موفق اند كه علاوه بر تداوم فعالیت و حفظ سرمایه خود از بازار ، در راستای رشد و پیشرفت نیز گام بردارند .

 عامل مهم افزایش سطح عمومی قیمتها یا به عبارت دیگر تورم است كه باعث شده سرمایه مورد نیاز برای انجام فعالیتهای در حال حاضر چندین برابر سرمایه مورد نیاز در سالهای قبل باشد . از این رو مدیریت شركت همواره با مشكل تأمین مالی روبرو است . تصمیمات تأمین مالی شركت باعث خواهد شد ساختار مالی آن تغییر كند كه بر بازده ریسك سهام شركت در بازار اثر خواهد گذاشت . بطور قطع سرمایه گذاران در هنگام ارزیابی شركت این مطلب را مدنظر قرار خواهند داد در نتیجه منابع سهام داران شركت تحت تاثیر قرار خواهند گرفت . به این دلیل مدیریت در تصمیم گیری درباره تأمین مالی كوتاه مدت و تامین مالی بلند مدت باید با دقت آثار و نتایج هر كدام از روشهای تأمین مالی را در نظر بگیرد و از ابزارهای مالی شناخت دقیقی پیدا كند تا بتواند ابزار های مناسبی را در بازارهای مالی بكار گیرد و اقتصادی ترین شیوه تأمین مالی را كه ریسك و بازده آن متناسب باشد را برگزیند.

بیان مسئله

با توجه با اینكه یكی از وظایف عمده و مهم شركتها تصمیمات مالی است شركتها در تامین منابع مالی مورد نیاز خود حق انتخاب دارند  كه یا با پذیرش شركای جدید و واگذاری قسمتی از مالكیت واحد تجاری و یا با استقراض اقدام به تامین مالی نمایند . و شركتها در صدد هستند با اتخاذ تصمیمات مناسب و مقتضی در این رابطه با مناسب ترین تركیب تامین مالی یا " ساختار مالی " دست یابند . چراكه در حال حاضر دستیابی به ساختار مالی بهینه به جهت اثر عمده آن بر روی ارزش شركت و سایر جنبه ها از اهمیت خاصی برخوردار است .

ساختار مالی یك شركت به مجموعه مبالغی كه از طریق استقراض ، سهام ممتاز ، سهام عادی و سود تقسیم نشده تامین شده است ، اشاره دارد مبالغی كه از منابع مذكور تامین می گردد در جهت حفظ ظرفیت موجود و یا ظرفیت سازی جدید بكار گرفته می شود با توجه به اینكه منابع تامین مالی دارای هزینه و ریسك متفاوتی است لذا بكارگیری بهینه منابع سرمایه بسیار حائز اهمیت است ، تا از طریق انتخاب بهترین ساختار مالی با حداقل هزینه ، ارزش فعلی شركت حداكثر گردد.

 افزایش ثروت سهامداران هدف نهایی موسسات انتفاعی است بدست آوردن سود بیشتر از طریق تغییر تركیب ساختار سرمایه ، بخصوص استفاده از استقراض  برای دوره های زمانی بلند مدت ، از جمله مواردی است كه شركتها بعنوان یك شیوه جهت دست یافتن به اهداف خود مدنظر قرار می دهند . گر وهی از متخصصین مالی مانند بریلی و مایرز معتقدند كه ارزش شركت بستگی به عملكرد مدیریت دارد نه ساختار سرمایه . با اتخاذ تصمیمات مدبرانه در زمینه سرمایه گذاری می توان به پولهای زیادی دست یافت نه با تصمیمات مدبرانه ای كه در زمینه تامین مالی گرفته می شود .و گروهی از صاحب

نظران علوم مالی مانند دونالد فارار و لی سیلیون و جرالد وارنر معتقدند صرفه جویی مالیاتی ناشی از استقراض باعث افزایش ارزش شركت و یا به عبارتی افزایش ثروت سهام داران می گردد . جان همپتون نیز در این مورد می گوید شركتها در برنامه ریزی سود به كسب سود خالص بیشتر از محل اهرم ناشی از استقراض توجه می نمایند . در مقابل توجه به صرفه جویی های مالیاتی ناشی از بهره بدهی های گروه بیشتری از استادان مالی را متقاعد كرده است كه استفاده از بدهی های بلند مدت در تامین مالی شركتها یكی از راههای قتبل توجه برای افزایش ارزش شركت و در نتیجه افزایش ثروت سهامداران است . اینها معتقدند برای هر شركت یك ساختار مطلوب سرمایه وجود دارد كه در آن حالت ، ارزش شركت حداكثر خواهد شد .

تحقیقاتی كه تا كنون در این زمینه انجام گرفته مؤید این مسئله است كه بطور متوسط شركتها وقتی اقدام به انتشار سهام می كنند ، قیمت سهام كاهش می یابد و ادامه روند افزایش سرمایه بدون كسب بازده مناسب و با هزینه سرمایه بالا بورس اوراق بهادار را با مخاطره مواجه خواهد ساخت .

از نظر مدیریت مالی ، تعیین رابطه بین هزینه سرمایه ، و ساختار سرمایه و ارزش كل شركت بسیار اهمیت دارد زیرا می توان با استفاده از ساختار سرمایه بر ارزش كل شركت تاثیر گذاشت لذا ما در این تحقیق در صدد آن هستیم كه آیا منابع تامین مالی  بر روی ارزش شركت تاثیر دارد یا خیر ؟ و اینكه آیا در بورس اوراق بهادار تهران ارزش شركت تحت تاثیر شیوه های تامین مالی قرار میگیرد ؟  

اهمیت موضوع تحقیق :

بمنظور سرمایه گذاری و تهیه برنامه های مالی ، مشخص ساختن منابع قابل استفاده اعم از داخلی یا خارجی برای تهیه سرمایه از اهمیت خاصی برخوردار است و مدیریت همواره با چنین تصمیماتی مواجه بوده و باید به هزینه و آثاری كه بر ثروت سهامداران ، ارزش شركت و قیمت سهام دارند این منابع را انتخاب كنند .

اكثر دانشمندان علوم مالی از جمله مودیلیانی و میلر ، همپتون ، وارنر ، اسكات ، مارتین و ....... در این دیدگاه هم عقیده اند كه استفاده از اهرم مالی می تواند منجر به افزایش ارزش شركت و ثروت سهام داران شود. اهرم در فرعنگ عمومی بعوان وسیله ای برای دستیابی آسانتر به هدف تعریف می شود اما در مدیریت مالی اهرم ممكن است تعاریف متفاوت دیگری پیدا كند و در مواردی برعكس شود بطوریكه ممكن است نتیجه عمل مطلوب یا نا مطلوب باشد .  همپتون در این باره می گوید : " شركت ها در برنامه ریزی سود و برای كسب سود خالص بیشتر ، از محل اهرم ناشی از استقراض توجه می نمایند . "  مودیلیانی و میلر معتقدند كه وجود بدهی های زیاد در بافت سرمایه ، بدهی مالیاتی شركت را كمتر و جریان نقدی بعد از مالیاتی را بیشتر می كند كه این امر موجب افزایش ارزش بازار شركت می شود با توجه به این مطلب كه سود هدف نهایی واحد انتفاعی است، اهمیت استفاده از اهرم را كاملا مشخص می كند یعنی تركیب سرمایه به شكلی تعیین شود كه با ایجاد اهرم مطلوب ثروت سهامداران را افزایش دهد . اگر هنگام تامین مالی  مورد نیاز چگونگی تركیب منابع برای ایجاد تركیب بهینه سرمایه مد نظر قرار نگیرد ممكن است تامین مالی منجر به ایجاد اهرم نامطلوب شود یا اینكه شركت امكان افزایش سود از طریق اهرم مطلوب را از دست دهد كه در هر شرایطی هدف اصلی كه حداكثر كردن ثروت سهامداران است برآورده نشده است .) جای جی ,‌1374,‌ص 265, 394)

این تحقیق به دنبال آن كه نحوه تامین مالی شركتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران چگونه است و چه تاثیری بر روی ارزش شركت دارند و در این رابطه اطلاعاتی جمع آوری نماید تا مدیران در جهت بهینه سازی تصمیمات مربوط به نحوه تامین مالی از آن استفاده نمایند .

اهداف تحقیق :

1-   طراحی ساختار مطلوب در مورد استفاده از وام یا افزایش سرمایه با توجه به وضعیت فعلی بازار سرمایه ایران.

2-   تاثیر اخذ وام بر روی بازده و ارزش سهام شركتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار .

3-   تاثیر افزایش سرمایه بر روی بازده سهام شرکتهای پذیرفته دربورس اوراق بهادار.

4-   بررسی و مقایسه تاثیر روشهای تامین مالی یعنی اخذ وام و افزایش سرمایه بر روی ارزش شركتهای پذیرفته شده  در بورس اوراق بهادار تهران و انتخاب بهترین روش از میان روشهای موجود جهت تامین مالی كه در شرایط خود روش مناسبی باشد .

لذا بدست آوردن چنین نتیجه ای مستلزم بررسی دقیق مسئله و اشراف بر مكانیزم آنها است بنابراین این تحقیق با این هدف به دنبال یافتن رابطه معنی دار بین شیوه های تامین مالی و ارزش شركت می باشد تا با جمع آوری اطلاعات واقعی و نشان دادن رابطه معنی دار بین این عوامل ، مدیران مالی ، سرمایه گذاران و وام دهندگان بتوانند از این نتایج استفاده كنند . 

دلایل و انگیزه های انتخاب موضوع :

1-   جمع آوری اطلاعاتی كه بتواند برای نحوه تامین مالی شركتها مفید باشد و تا حدودی راهنمای مدیران مالی در تصمیمات مربوط به تامین مالی باشد .

2-   جمع آوری اطلاعاتی در ارتباط با این موضوع كه آیا در بازار بورس اوراق بهادار تهران روشهای تامین مالی بر ارزش شركت اثر دارد یا خیر ؟

3-   جمع آوری اطلاعاتی در ارتباط با راهنمائی سرمایه گذاری در امر تصمیم گیری خرید و فروش سهام

فرضیه های تحقیق :

فرضیه اصلی 1 -  تامین مالی از طریق افزایش سرمایه بر بازده سهام در شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران تاثیر مثبت دارد.

فرضیه فرعی 1 -  تامین مالی از طریق افزایش سرمایه با روش انتشار سهام بر بازده سهام در شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران تاثیر مثبت دارد .  

فرضیه فرعی 2 – تامین مالی از طریق افزایش سرمایه با روش سود سهمی بر بازده سهام در شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران تاثیر مثبت دارد .

فرضیه اصلی 2 – تامین مالی از طریق وام بر بازده سهام در شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران تاثیر مثبت دارد .

فرضیه فرعی 1 – تامین مالی از طریق وام کوتاه مدت بر بازده سهام در شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران تاثیر مثبت دارد .

فرضیه فرعی 2 – تامین مالی از طریق وام بلند مدت بر بازده سهام در شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران تاثیر مثبت دارد .

مدل مربوط به روشهای تامین مالی :


قلمرو تحقیق:

قلمرو تحقیق بسته به ابعاد آن در سه حیطه متفاوت به شرح زیر مورد بررسی قرار گرفته است .

قلمرو زمانی

محدوده زمانی تحقیق ، اطلاعات مالی مربوط به عملكرد سالهای مالی 1382 الی 1384 شركتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران می باشد .

قلمرو موضوعی

محدوده موضوعی تحقیق ، بررسی تاثیر روشهای تامین مالی بر روی ارزش شركتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران می باشد .

قلمرو مكانی

قلمرو مكانی تحقیق شامل شركتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران می باشد .

جامعه آماری :

جامعه آماری این تحقیق كلیه شركتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران هستند كه دارای ویژگی های زیر می باشند :

1-   شركتهایی كه حداكثر تا تاریخ29/12/1384 در بورس اوراق بهادار تهران پذیرفته شده اند .

2-   شركتهایی كه سال مالی آنها به 29 اسفند ختم می شود .

3-   شركتهایی كه طی سالهای 1382 تا 1384 از طریق دریافت وام تامین مالی نموده اند و همچنین شركتهایی كه طی همان سالها از طریق افزایش سرمایه تامین مالی كرده اند .

روش تحقیق :

این تحقیق در تقسیم بندی تحقیقات بر مبنای هدف در زمره تحقیقات کاربردی و توسعه قرار می گیرد زیرا هدف آن توسعه و بهبود روشهای تامین مالی توسط شرکتها است . تقسیم بندی تحقیقات بر اساس ماهیت نیز به دلیل اینکه دنبال دانستن چگونگی متغیرهای تحقیق است ، جزء تحقیقات توصیفی می باشد و از نظر شیوه نگارش و پرداختن به مساله تحقیق جزء تحقیقات توصیفی ـ تحلیلی محسوب می شود . یعنی نتایج حاصل از نمونه به کل جامعه تعمیم داده شده است  و در آن محقق به بررسی ضریب همبستگی بین متغیرها در صدد آزمون فرضیه های تحقیق ممی باشد .

روش جمع آوری اطلاعات :

جمع آوری اطلاعات برای هر  نوع پژوهشی از اهمیت ویژه ای برخوردار است در این تحقیق برای جمع آوری اطلاعات مورد نیاز مباحث تئوری از روش كتابخانه ای  وپایان نامه های دانشگاهی  استفاده شده است همچنین برای جمع آوری اطلاعات مالی در جهت آزمون فرضیه هااز اطلاعات و ارقام موجود در بورس و اوراق بهادار تهران  استفاده شده است . اطلاعات مورد نیاز از طریق صورتهای مالی حسابرسی شده شركتها مورد رسیدگی ، صورتهای مالی سه ساله گزارش عملكرد و همچنین سیستم كامپیوتری بورس و نرم افزار ره آورد كه توسط بورس تهیه شده برای یك دوره سه ساله از سال1382 تا 1384 جمع آوری شده است .

روش تجزیه و تحلیل اطلاعات :

پس از جمع آوری اطلاعات مورد نیاز شركتهای مورد رسیدگی ، فرضیه های تحقیق با استفاده از روشهای آماری مناسب شامل :آزمون ضریب همبستگی پیرسون، آزمون K-S  و آزمون اختلاف میانگین دو جامعه  ( توزیع t استیودنت ، توزیع t  استاتیک ) و به کمک نرم افزار SPSS  مورد تجزیه و تحلیل قرار خواهد گرفت .

ساختار كلی تحقیق :

این تحقیق در پنج فصل تهیه و تنظیم شده است . فصل اول شامل كلیات تحقیق می باشد . فصل دوم در چهار بخش تهیه شده است . فصل سوم روش تحقیق،  جامعه و نمونه آماری و روش جمع آوری اطلاعات و ...... به تفصیل بیان می شود . در فصل چهارم پس از بیان روشهای اجرایی آزمون فرضیات ، برای تصمیم گیری در مورد فرضیات اقدام به تجزیه و تحلیل اطلاعات جمع آوری شده و آزمون فرضیات شده است . فصل پنجم ، شامل بحث و تفسیر نتایج تحقیق و پیشنهادات می باشد .

تعریف واژه ها :

شیوه‌های‌تامین مالی:روشهایی‌است كه شركت‌می تواند از طریق آن منابع مالی‌مورد نیاز برای شروع و ادامه فعالیت خود تامین نماید كه عموما شامل‌استقراض، انتشار سهام‌و عدم تقسیم سود میباشد.

تأمین مالی:

تحصیل وجوه لازم برای بود جۀ سرمایه ای كه دراین تحقیق دو روش عمدۀ مورد استفاده شركتهای فعال در بورس تهران افزایش سرمایه (مطالبات وآورده نقدی سهامداران) واخذ وام بلند مدت مدنظر است.

حاشیه سود:

این نسبت از تقسیم سود خالص به دست می آید ونشان می دهد كه سود چه نسبتی از درآمد فروش را تشكیل می دهد.

افزایش سرمایه:

افزایش سرمایه به عنوان یكی از منابع تأمین مالی درشركت های سهامی به شمار می رود واز دو طریق انجام می شود

یكی از طریق افزایش ارزش اسمی سهام موجود شركتها كه در این روش هیچ تغییری در تعداد سهام شركت ایجاد نمی شود راه دیگر افزایش سرمایه ،صدور سهام جدید در ازاء دریافت وجه نقد و یا از محل اندوخته های حقوق صاحبان سهام،تبدیل  مطالبات حال شده سهام داران و اشخاص و ازمحل سود انباشته یا تبدیل اوراق قرضه به سهام (صدور سهام جدید در این روش موجب افزایش تعداد سهام شركت می گردد) است.دراین تحقیق افزایش سرمایه از طریق مطالبات و آورده نقدی سهام داران در نظر گرفته شده است.

وام (استقراض) :

منظور ازاستقراض تأمین منابع مالی بلند مدت است كه در ازاء آن اصل مبلغ به اضافه درصدی مشخص از سود بازپرداخت می شود.

تأمین مالی كوتاه مدت :

منظور از تأمین مالی كوتاه مدت ، تأمین مالی از محل مناسبی است كه ظرف مدت یك سال با یك دوره مالی ، هر كدام كه كمتر باشد ، بازپرداخت می گردد . این نوع تأمین مالی معمولا برای رفع نیازهای موقتی مورد استفاده قرار می گیرد در این تحقیق نسبت جمع بدهی های كوتاه مدت با دارائی ها بعنوان تأمین مالی كوتاه مدت مورد استفاده قرار می گیرد .

تأمین مالی بلند مدت :

این نوع تأمین مالی معمولا برای تأمین مالی سرمایه گذاری های بلند مدت مانند احداث كارخانه و خرید دارائی های ثابت ،اجرای طرح های توسعه و تجدید ساختار سازمان و مدرنیزه كردن امكانات موجود بكار می رود . منابع در دسترس برای تأمین مالی بلند مدت شامل استقراض ، انتشار سهام ممتاز ، انتشار سهام عادی و استفاده از منابع داخلی میشود . در این تحقیق نسبت جمع بدهی های بلند مدت به دارائی ها بعنوان نماینده تأمین مالی بلند مدت مورد استفاده قرار می گیرد .

نرخ بازده سهام :

عبارت است از كل بازدهی كه یك سرمایه گذار در طی دوره سرمایه گذاری ، دوره نگهداری ، بر روی سرمایه گذاری خود بدست می آورد . نرخ بازده سرعت افزایش یا كاهش ثروت را نشان می دهد و بصورت درصدی از سرمایه گذاری اولیه بیان می شود .

وام بلند مدت :

بدهی با سر رسید طولانی ( بیش از پنج سال ) كه مستلزم پرداخت هزینه بهره می باشد .

شركتهای اهرمی و غیر اهرمی :

منظور از شركتهای اهرمی ، شركتهایی هستند كه از بدهی بلند مدت استفاده می كنند ولی شركتهایی كه سهام سرمایه آنها توسط صاحبان شركت تامین می شود ، غیر اهرمی نامیده می شوند .

نسبتهای سود آوری :

نسبتهای سودآوری كه فعالیت كلی مدیریت شركت را از طریق احتساب سود حاصل از فروش و سرمایه گذاری ها مورد تجزیه و تحلیل قرار می دهند .

ریسك :

انحراف از بازده مورد انتظار ریسك تعریف میشود به عبارت دیگر ، از نظر آماری انحراف معیار از بازده مورد انتظار ریسك تعریف می گردد .

هزینه:

كاهش در دارایی ها ، افزایش در بدهی ها كه در محاسبه سود موجب كاهش سود می گردد ، هزینه تلقی می شود .

سود سهمی :

عبارتست از سودی که به سهامدارن بابت سهامی که در شرکت دارند پرداخت می شود

فصل دوم:

مبانی نظری تحقیق

در این فصل سعی می شود مبانی نظریه تحقیق در چهار بخش به شرح زیر مورد بررسی و مطالعه قرار گیرد:

بخش اول : روشهای تامین مالی شرکت ها

بخش دوم:  هزینه های تامین مالی 

بخش سوم : تاثیر روش های تامین مالی بر ارزش شرکت ها

بخش چهارم: تحقیقات ا نجام شده (داخلی و خارجی)

بخش اول : 

  روشهای تامین مالی

تاریخچه :

 از جمله نخستین تحقیق های انجام شده در زمینۀ ساختار  سرمایه،تحقیق دیوید دوراند درسال 1952 می باشد. بعد ازآن درسال 1958 مقاله ای توسط دوتن از استادان مالی یعنی مودیلیانی ومیلر منتشر شد كه به دلیل نظریۀ تازه ای كه در زمینۀ ساختار سرمایه ارا ‌ئه داده بود،سرآغاز مباحث گسترده ای گردید (این نظریه به تئوری MM معروف است ).   به طوری كه علاوه بر سلسله مقالاتی كه توسط خود این دو نفر در سالهای  1959، 1963، 1965، 1966، 1969 منتشر شد ، افراد دیگری نیز مانند دیوید دوراند 1959،فردو وستون (1963 )، داوسون، برور و جاكوب (1965)، هیمس و اسپر نگل (1969)،آر،سی،مرتون (1977)و جك بیكر (1978)در تأیید یا انتقاد از تئوری MM  بحث و اظهار نظر نمودند .  

مودیلیانی ومیلر (1958)ابتدا معتقد بودند چگونگی ساختار سرمایه تأثیری بر ارزش شركت ندارد اما بعد ها (1963) پذیرفتند كه صرفه جویی های مالیاتی ناشی از بهره بدهی ها باعث افزایش ارزش شركت می شود وپیشنهاد كردند شركتها در تركیب منابع مالی خود از حداكثر بدهی ممكن استفاده نمایند.

 درسال 1976 اسكات ومارتین در تحقیقی كه در ایالات متحده درزمینه ی ساختار سرمایه انجام دادند به این نتیجه رسیدند كه نوع صنعت یك عامل موثر و تعیین كنند در ساختار مالی شركتهااست . ریمرز (1975) نمونۀ بزرگی از شركتهای فعال در نه صنعت مختلف در پنج كشور را مورد آزمایش قرار داد . نتایج حاكی از این بود كه دركشورهای فرانسه وژاپن ساختار مالی در میان صنایع مختلف تفاوت معنی داری دارند در حالی كه در كشورهای ایالات متحده هلند و نروژ این تفاوت در صنایع مختلف مشاهده نمی شود .

 وارنر (1977) درتحقیقی كه بر روی نمونه ای از شركتهای راه آهن انجام داد به این نتیجه رسید كه ارزش فعلی هزینه های ور شستگی بدهی ها نسبت به افزایش ارزش ناشی ازبدهی ها ناچیز است.برایلی ،جاروكیم  (1984) طی تحقیقی در ارتباط با وجود ساختار مطلوب سرمایه به بررسی عوامل مؤثر بر ساختار مالی شركتها پرداختند . دراین مطالعه اثر عوامل عمده ای چون نوع صنعت و ریسك تجاری  را بر ساختار مالی شركتها مورد بررسی قرار دادند . نتایج این تحقیق كه بر روی 80 شركت انجام گرفته حاكی از این است كه نوع صنعت به طور مؤثری برنسبت بدهی شركتها تأثیر داشته است. همچنین اندرسون (1990) به بررسی ارتباط میان ساختار مالی شركتهاو تكنولوژی آنها پرداخت و به این نتیجه رسید كه شركتهای سرمایه بر دارای نسبت بدهی بالاتری نسبت به شركتها ی كار بر هستند .

از جمله تحقیقات دیگر انجام شده در زمینه  مواردزیر را می توان نام برد:دونالدسون (1962)چارلزهالی (1966)، نویس باكستر (1967)، بن هایم (1968) ، رابرت هامدا (1969)،بی كااستون (1972) ، فرد آردیتی (1978)، جامبرز ،هاریس و پرینگل (1982) ، جان فینرتی (1986)وداگلاس وآدام گار (1988).

شیوه های تامین مالی :

 تامین مالی برای اجرای پروژه های سود آور در صحنه رشد شركت ، نقش بسیار مهمی ایفا می كند . توانائی شركت در مشخص ساختن منابع مالی بالقوه ( داخلی و خارجی ) برای تهیه سرمایه به منظور سرمایه گذاری ها و تهیه برنامه های مالی مناسب ، از عوامل اصلی رشد و پیشرفت شركت به حساب می آیند .

 مدیریت شركت در راستای تعیین منابع مالی مناسب باید هزینه منابع متعدد تامین مالی را مشخص و آثاری كه این منابع مالی بر بازده و ریسك عملیاتی شركت دارند تعیین نمایند . مقصود ما از كاربرد واژه مناسب در جمله بالا اجرای برنامه هایی است كه بتوان بدان وسیله ثروت سهامداران را به حداكثر رسانید . 

جهت دریافت فایل بررسی روشهای تامین مالی بر ارزش شرکت های پذیرفته شده در بورس و اوراق بهادار تهران لطفا آن را خریداری نمایید

قیمت فایل فقط 6,900 تومان

خرید

برچسب ها : بررسی روشهای تامین مالی بر ارزش شرکت های پذیرفته شده در بورس و اوراق بهادار تهران , دانلود بررسی روشهای تامین مالی بر ارزش شرکت های پذیرفته شده در بورس و اوراق بهادار تهران , انتشار سهام ممتاز به عنوان یكی از ابزارهای تامین مالی , میانگین موزون هزینه سرمایه , ویژگیهای عمومی سهام عادی , خرید سهام , سود سهمی , وامهای بلند مدت , سهام ممتاز , شیوه های

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر